Πυρκαγιές: Αποκαταστάθηκε η προσωρινή βλάβη στο 112
Eurokinissi / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Eurokinissi / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πυρκαγιές: Αποκαταστάθηκε η προσωρινή βλάβη στο 112

  Προσωρινή βλάβη υπέστη η υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας η λειτουργία του 112 αποκαταστάθηκε πριν λίγο και η βλάβη οφειλόταν σε πρόβλημα στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της βλάβης ζητήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιεύουν τα προειδοποιητικά μηνύματα προς κατοίκους περιοχών σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία που αφορούσαν απομακρύνσεις από οικισμούς που είναι κοντά σε πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, προσωρινή βλάβη αντιμετωπίζει ο μηχανισμός του 112, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά το μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης:

Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΗΝΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112:Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 16:50. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies

Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Πόρτες.

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Απειλούνται σπίτια στο Κρανίδι Αργολίδας

Μάχες με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ξέσπασαν 45 πυρκαγιές, με το 112 να στέλνει μπαράζ μηνυμάτων σε δεκάδες περιοχές για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση των κατοίκων.

Πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ηλεία, Αχαΐα, Αργολίδα, Μεγαλόπολη, Κεφαλονιά, Φθιώτιδα, Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία και Κρανίδι Αργολίδας, όπου στο τελευταίο μέτωπο η κατάσταση είναι δύσκολη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα 8 μποφόρ, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής