Επέμβαση Αστυνομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο λόγω κατάληψης - 18 προσαγωγές
φωτογραφία αρχείου
φωτογραφία αρχείου

Επέμβαση Αστυνομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο λόγω κατάληψης - 18 προσαγωγές

Επέμβαση  της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή, με τις δυνάμεις να έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή 18 φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τοπικό μέσο ThessToday.gr όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση του Πανεπιστημίου ενημέρωσε τις αστυνομικές δυνάμεις πως η Νομική Σχολή τελεί υπό κατάληψη και πως, μάλιστα, η εξεταστική θα διεξάγονταν μέσω διαδικτύου.

Έτσι, διμοιρίες των ΥΜΕΤ προχώρησαν σε επέμβαση εντός του campus, προχωρώντας στην προσαγωγή 18 φοιτητών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ομάδα φοιτητών παρεμπόδιζε τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση. Για το λόγο αυτό, οι πρυτανικές Αρχές ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας ενημερώνοντας παράλληλα πως η εξεταστική θα διεξάγονταν μέσω διαδικτύου.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής ανέφερε τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω κατάληψης του κτηρίου της Νομικής Σχολής από φοιτητές, αναστέλλεται η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου για το υπόλοιπό της. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολειπόμενα μαθήματα προς εξέταση.
Κομοτηνή 05.02.24
Ο Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθ. Μιχάλης Δ. Χρυσομάλλης»

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και  περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».