Φωτογραφία αρχείου
field_kentriki_fotografia
Φωτογραφία αρχείου

Κλιμάκιο του ΝΑΤΟ στο ΓΕΕΘΑ

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί κλιμάκιο των εθνικών στρατιωτικών αντιπροσώπων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της οποίας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υποδέχθηκε σήμερα, τους εθνικούς στρατιωτικούς αντιπροσώπους (National Military Representatives-NMRs) στο Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE).

Στο χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις της στην αρχιτεκτονική ασφαλείας του ευρωατλαντικού χώρου, στη συνδρομή της Ελλάδας με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια. Επίσης, μίλησε για τον μετασχηματισμό της Συμμαχίας τόσο ως προς την αμυντική θωράκιση της ανατολικής πτέρυγάς της, όσο και με την επικείμενη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO.

Επεσήμανε το ρόλο της Ελλάδας, η οποία προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας συνεισφέρει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η Σούδα και η Αλεξανδρούπολη με την παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στα κράτη-μέλη του NATO και στις στρατιωτικές δυνάμεις τους.

Όπως και τη στρατιωτική συνεργασία με χώρες των Βαλκανίων, με τις περισσότερες αραβικές χώρες και το Ισραήλ, καθώς και στην συνεργασία με συμμάχους και εταίρους σε διμερές και πολυμερές πλαίσιο, προωθώντας την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ