Καπραβέλος: Έχουμε 600 νεκρούς τον μήνα από κορονοϊό
AP
AP

Καπραβέλος: Έχουμε 600 νεκρούς τον μήνα από κορονοϊό

O διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, τονίζοντας πως έχουμε 600 νεκρούς τον μήνα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με τον κορονοϊό, καθώς οι θάνατοι από τον covid-19 είναι πολλοί και η διασπορά είναι μεγάλη.

Ο Ν. Καπραβέλος τόνισε σχετικά με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ: «Η είδηση ότι 168 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό δεν συγκινεί κανέναν πλέον, ούτε τον πολίτη, ούτε την πολιτεία. Δεν συμμορφώνεται σχεδόν κανένας απέναντι σε ιατρικές οδηγίες, τη στιγμή που έχουμε μεγάλη διασπορά όλων των ιώσεων. Στην εφημερία μας χθες, είχαμε πολλά περιστατικά ευτυχώς με ήπια συμπτωματολογία. Ο αριθμός είναι ανεπίτρεπτα υψηλός. Είναι 600 νεκροί το μήνα. Ειλικρινά είναι ένας δυσβάσταχτος αριθμός. Είπαμε ότι θα έχουμε έξαρση των ιώσεων, όμως οι τραγικές επιπτώσεις είναι από τον κορονοϊό».

«Ο κορονοϊός δεν αστειεύεται»

«Βλέπω ότι η γρίπη μπορεί να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, κυρίως με ήπια συμπτωματολογία, όμως ο κορονοϊός δεν αστειεύεται. Και δυστυχώς το λέμε όλοι μας αλλά κανείς δεν ακούει πλέον. Έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών ακόμα και μέτρα προφύλαξης, όπως μάσκες, δεν φοράει σχεδόν κανένας», συνέχισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Σε ερώτηση για το αν ο μεγάλος αριθμός των θανάτων από κορονοϊό οφείλεται στις πολλές υποπαραλλαγές, ο κ. Καπραβέλος τόνισε: «Όχι, οι παραλλαγές είναι πιο ήπιες και αυτό είναι το δυστύχημα. Εμείς χαλαρώσαμε υπερβολικά. Έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από ό,τι έχει η Κίνα αν το συγκρίνουμε πληθυσμιακά».

Διαβάστε ακόμα:

Το self-test στην εποχή της Όμικρον και το σωστό timing για να το κάνεις

Διαβάστε Περισσότερα