Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα
Eurokinissi
Eurokinissi

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το περιστατικό με τον θάνατο αλόγου που μετέφερε τουριστική άμαξα στην πόλη της Κέρκυρας το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα, από τις εισαγγελικές αρχές ερευνάται επιπρόσθετα αν το άτυχο άλογο είχε υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο. Η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και τα άλλα άλογα που χρησιμοποιεί γι αυτό τον σκοπό ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Σημειώνεται πως εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, στον ιδιοκτήτη του αλόγου επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, ενώ έχει ήδη συλληφθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του τοπικού Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσαν οι τοπικές αρχές την Εισαγγελία Κέρκυρας, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ατόμων με άμαξες και άλογα από τις 13:30 έως τις 17:00. Το επίμαχο περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου εξελίχτηκε περίπου στις 14:00.

Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες ότι η άμαξα είχε παραπάνω από τον επιτρεπόμενο αριθμό τουριστών και ο 76χρονος ιδιοκτήτης, πριν το ζώο αφήσει την τελευταία του πνοή λόγω της μεγάλης καταπόνησης, σε μια ανηφόρα χρησιμοποίησε παρατεταμένα το καμτσίκι, προκειμένου να επιταχύνει το άλογο τους ρυθμούς του.

Διαβάστε επίσης: 

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που κατέρρευσε ενώ έσερνε άμαξα