Ζημιές 1 δισ. δολαρίων για την Credit Suisse το 2017

Ζημιές 1 δισ. δολαρίων για την Credit Suisse το 2017

Ζημιές για τρίτο διαδοχικό έτος εμφάνισε η Credit Suisse, κυρίως εξαιτίας απομειώσεων που προέκυψαν από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα εμφάνισε ζημιές της τάξης των 983 εκατ. φράγκων (1,05 δισ. δολαρίων) για το σύνολο του 2017, ενώ κατέβαλε το ποσό των 2,74 δισ. ελβετικών φράγκων σε φόρους που προέκυψαν από τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με τους αναλυτές του Reuters να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για ζημιές 1,1 δισ. φράγκων. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, δήλωσε πως το 2017 ήταν ένα «κρίσιμο έτος» στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης, ενώ ο κλάδος της διαχείρισης πλούτου εμφάνισε ετήσια αύξηση 13% στα υπό διαχείριση πάγια.

Για το 2018, η Credit Suisse εκτιμά πως οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την αγορά υπόκεινται σε έναν αριθμό αβεβαιοτήτων, μεταξύ των οποίων η μεταβολή των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, και υιοθετεί ένα «επιφυλακτικό βραχυπρόθεσμο outlook», δεδομένης της μεταβλητότητας της αγοράς.