Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 20:53

-A +A

ΥΠΟΙΚ σε Τσακαλώτο: «Αντί για συγγνώμη για τα capital controls, ζητάτε και τα ρέστα»

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 20:53
ΥΠΟΙΚ σε Τσακαλώτο: «Αντί για συγγνώμη για τα capital controls, ζητάτε και τα ρέστα»
-A +A

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε έπειτα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την πλήρη άρση των capital controls, που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ επικρίνει τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα πως η πλήρης άρση των κεφαλαιακών ελέγχων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί επί των ημερών του.

«Πολιτική απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ζητήσουν συγγνώμη που επέβαλαν τα capital controls και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία, έχουν το πολιτικό θράσος να ζητούν και τα ρέστα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΟΙΚ. 

«Ο Πρωθυπουργός, μαζί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, με επιτυχείς χειρισμούς, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση όλων των εγχώριων και διεθνών εμπλεκόμενων φορέων, κατάφεραν να άρουν πλήρως τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, απαλλάσσοντας την ελληνική οικονομία από ένα μεγάλο βαρίδι», προσθέτει το υπουργείο. 

«Θα ήταν προτιμότερο για τον κ. Τσακαλώτο να μην προσπαθεί να αμβλύνει αυτή τη θετική εξέλιξη με εντελώς έωλα πολιτικά επιχειρήματα και αυθαίρετες αξιολογικές κρίσεις», αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η οποία προσθέτει σκωπτικά ότι «αλλά για αυτό χρειάζεται πολιτικό σθένος». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα