Υγεία: Σε squeeze out προχωρά η Hellenic Healthcare

Υγεία: Σε squeeze out προχωρά η Hellenic Healthcare

Το προβλεπόμενο δικαίωμα εξαγοράς του Υγεία άσκησε στις 15 Φεβρουαρίου η Hellenic Healthcare, υποβάλλοντος προς έγκριση σχετικό έγγραφο αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 13 Φεβρουαρίου 2019 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των κοινών μετοχών της Εταιρείας, που προσφέρθηκαν νομίμως και εγκύρως στην Hellenic Healthcare κατά την περίοδο αποδοχής της από 12 Νοεμβρίου 2018 Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης.

Σε συνεχεία αυτού, κατά την 14η Φεβρουαρίου, στην κυριότητά της Hellenic Healthcare ανήκουν συνολικά 294.983.314 κοινές ονομαστικές μετοχές του Υγεία, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 96,48% του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου.  

Κατά την 14η Φεβρουαρίου 2019, το ως άνω δικαίωμα αφορά στην απόκτηση των υπολοίπων 10.749.122 κοινών ονομαστικών μετοχών του Υγεία, τις οποίες δεν κατείχε η Hellenic Healthcare κατά την ανωτέρω ημερομηνία, με αντάλλαγμα 0,95 ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή, το οποίο ισούται με το αντάλλαγμα που προσέφερε η Hellenic Healthcare στην Δημόσια Πρόταση.

Σημειώνεται ότι η πρόθεση της Hellenic Healthcare να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στο από 20 Δεκεμβρίου 2018 εγκριθέν και δημοσιευθέν σύμφωνα με το Νόμο πληροφοριακό δελτίο της Δημόσιας Πρότασης.