Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Alphabet

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Alphabet

Το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ξεπέρασε η χρηματιστηριακή αξία της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google. Είναι η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που πετυχαίνει το στόχο αυτό μετά την Apple, την Amazon και τη Microsoft.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σήμερα αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Οι επενδυτές «ποντάρουν» σταθερά στην Alphabet, αν και, όπως αναφέρει το Reuters, μερικοί θεσμικοί επενδυτές (funds) αναρωτιούνται κατά πόσο ήλθε η ώρα να εξαργυρώσουν τα εντυπωσιακά κέρδη τους, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Η άνοδος κατά 28% της Alphabet και η απόδοση άλλων τεχνολογιών και τεχνολογικών μετοχών βοήθησαν τους διαχειριστές να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη το 2019. Oι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν με άνοδο 0,8% χθες και με την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται κατά οκτώ δισ. δολάρια, ξεπερνώντας το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple ανέρχεται στο 1,38 τρισ. και της Μicrosoft στο 1,27 τρισ. δολάρια.

Η Alphabet αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο στις 3 Φεβρουαρίου. Στην τελευταία έκθεσή της, η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη  του τρίτου τριμήνου κατά περίπου 1,7 δισ. δολάρια, αν και πέτυχε να εκπληρώσει τις προσδοκίες για την αύξηση των εσόδων. 

Σύμφωνα με τον διευθυντής χαρτοφυλακίου του Ταμείου Ανάπτυξης Μεγάλων Κεφαλαίων της BMO  Ερνέστο Ράμος, η αύξηση εσόδων της Alphabet από τη διαδικτυακή διαφήμιση θα δικαιολογήσει τελικά την υπερεκτίμησή του για περαιτέρω αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας.