Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα μεγέθη της Microsoft

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα μεγέθη της Microsoft

Τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εμφάνισε η Microsoft στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, καθώς η επιθετική μείωση του κόστους και η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες και προϊόντα cloud, προωθούν με επιτυχία τα σχέδια του Satya Nadella για το μετασχηματισμό της εταιρείας.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 5 δισ. δολάρια, ή 62 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, από τα 5,86 δισ. δολάρια, ή 71 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 78 σεντς ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 10,1% στα 23,80 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα μειώθηκαν στα 25,69 δισ. δολάρια.

Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για προσαρμοσμένα κέρδη 71 σεντς ανά μετοχή και προσαρμοσμένα έσοδα 25,26 δισ. δολαρίων.

Η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως θα προβεί σε περικοπές έως και 7.800 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν 4,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έπειτα από τη χθεσινή λήξη της συνεδρίασης, όπου έκλεισαν στα 52,06 δολάρια. Τους τελευταίους τρεις μήνες έως το Δεκέμβριο, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 25%.