Wood & Company: Αυξάνει την τιμή στόχο στα 17,60 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Wood & Company: Αυξάνει την τιμή στόχο στα 17,60 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Η συνέπεια της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην εκτέλεση του επενδυτικού της προγράμματος και η λειτουργική της κερδοφορία είναι βασικές πτυχές που την καθιστούν ελκυστική επενδυτική ιστορία, υπογραμμίζει σε έκθεσή της η Wood & Company, η οποία αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της στα 17,60 ευρώ, σε μια αύξηση κατά 19% από την προηγούμενη των 14,80.

Ειδικότερα, η Wood & Company τονίζει ότι παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζει να πιστεύει ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ταιριάζει σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ.

Επισημαίνοντας ότι η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο της, αναφέρει ότι παρόλα αυτά διατηρεί τη σύσταση Buy για τη μετοχή τηςΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και αυξάνει την τιμή στόχο από τα 14,8 ευρώ ανά μετοχή στα 17,6, υποδηλώνοντας αύξηση 43% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Επιπλέον, η Wood & Company υπογραμμίζει την εκτίμησή της ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία. Από την πλευρά της δε, υπολογίζει επιπλέον 1,57GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2021-2026, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.