Vodafone: Πού θα επενδύσει 600 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας

Vodafone: Πού θα επενδύσει 600 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας

Σε επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας θα προχωρήσει η Vodafone Ελλάδας όπως ανέφερε σε σημερινή εκδήλωση ο CEO της εταιρείας Χάρης Μπρουμίδης. Ο ίδιος ανέλυσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, ο οποίος αποτελείται από τρεις πυλώνες. Πρώτον, επέκταση 5G. Δεύτερον, επενδύσεις σε οπτικές ίνες και τρίτον εμπλουτισμός των υπηρεσιών που παρέχεται σε επιχειρήσεις. Έναν κλάδο που η Vodafone Ελλάδας δίνει ιδιαίτερη βάση, ενόψει μάλιστα και της ψηφιακής μετάβασης που θα επιταχυνθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

H εταιρεία αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψηφιακή μετάβαση, κυρίως των επιχειρήσεων, για αυτό και το πρώτο τετράμηνο του 2022 αναμένεται να έχει ολοκληρώσει ένα οργανωμένο marketplace , με ψηφιακά εργαλεία, που θα απευθύνονται κυρίως στις επιχειρήσεις.

Ο κ. Μπρουμίδης επεσήμανε πως η φετινή χρήση θα είναι καλύτερη από την περυσινή, ενώ ανέφερε πως στο πρώτο εξάμηνο ήδη σημειώθηκε αύξηση εσόδων 4%. Η εταιρεία έχει 4,2 εκατ. πελάτες στην κινητή, με μια βάση διευρυμένη κατά 110 χιλ. καταναλωτές συγκριτικά με πέρυσι.

Σχετικά με τον επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας σημείωσε πως ο πρώτος στόχος είναι το 5G. Όπως επεσήμανε έως το τέλος της χρήσης θα έχει καλυφθεί το 40% πανελλαδικά, ενώ ο δεύτερος στόχος είναι η σταθερή. «Το 2017 ξεκινήσαμε να κάνουμε το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο σταθερής και μετά στη δεύτερη φάση στόχος μας είναι 700.000 σπίτια να έχουν ταχύτητες πάνω από 100 Mbps» ανέφερε ο CEO της Vodafone Ελλάδας.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς επεκτείνει τη συνεργασία στο λιμάνι του Πειραιά με την Cosco, ενώ σε αρκετά έργα του δημόσιου τομέα βρίσκεται σε φάση υπογραφής των συμβάσεων. 

Η Vodafone Ελλάδας επίσης έχει θέσει στο επίκεντρο της δράσης της την κλιματική δράση. Ειδικότερα, το δίκτυό της είναι 100% πράσινο, καθώς τροφοδοτείται από ΑΠΕ, ενώ έως το 2025 θα έχουν μειωθεί σημαντικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο κ. Μπρουμίδης εκτίμησε πως η «Ελλάδα τα επόμενα χρόνια έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσεται με 3-5%, χωρίς να προσμετρηθεί η θετική επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης», θέτοντας ωστόσο ορισμένους αστερίσκους.

Όπως επεσήμανε, το εύρος της ανάπτυξης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα που θα διοχετευθούν και θα απορροφηθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τέλος, σημείωσε πως στόχος της Vodafone TV είναι να εμπλουτίσει το περιεχόμενο entertainment. «Θα μπορούσαμε στην πλατφόρμα μας να εντάξουμε την HBO και την Disney+ , αρκεί να συμφωνήσουν» ανέφερε με νόημα ο κ. Μπρουμίδης, ενώ η συνδρομητική σήμερα έχει 140.000 πελάτες και στόχος είναι οι 200.000 πελάτες.