ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

Veolia: Προσφορά για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Suez

Veolia: Προσφορά για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Suez

Η γαλλική εταιρεία υδροδότησης και της διαχείρισης αποβλήτων Veolia ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει προσφορά για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Suez, ύψους 18 ευρώ ανά μετοχή, τιμή ίδια με αυτή που κατέβαλε για την εξαγορά του αρχικού ποσοστού 29,9% στη Suez από την ενεργειακή εταιρεία Engie SA το περασαμένο έτος.

Ωστόσο, η Suez δήλωσε πως η πρόταση είναι παράνομη εν μέσω συνεχιζόμενων νομικών δεσμεύσεων. "Η Suez θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαιώματα της για να αντιταχθεί στην εχθρική κίνηση της Veolia και εναντίον μιας παράνομης δημόσιας προσφοράς”, ανέφερε η εταιρεία.

Η Veolia τόνισε πως η πρότασή της συνοδεύεται από εγγυήσεις που έγιναν τη στιγμή της εξαγοράς του αρχικού ποσοστού συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης των παροχών απασχόλησης και κοινωνικών επιδομάτων στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά θα πρέπει, πάντως, να έχει λάβει την αναγκαία έγκριση των ρυθμιστικών αρχών στη Γαλλία, η οποία πιθανώς να χρειαστεί έως και 18 μήνες. Αν πάντως εγκριθεί τότε θα δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος γίγαντας στις περιβαλλοντικές υπηρεσίες.