UBS: Αύξηση κερδών 40% στο α' τρίμηνο

UBS: Αύξηση κερδών 40% στο α' τρίμηνο

Αύξηση 40% στα κέρδη του α' τριμήνου του 2020 κατέγραψε η UBS σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τη στήριξη των υψηλότερων όγκων συναλλαγών καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά αντέδρασαν στην αστάθεια των τελευταίων μηνών.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που τελειώνει τέλος Μαρτίου, από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 7,9 δισ. δολάρια έναντι 7,2 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Ο λόγος κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1) - μέτρο αποτύπωσης της φερεγγυότητας των τραπεζών - ήταν 12,8% έναντι 13% πριν από ένα χρόνο, ενώ η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων - μέτρο αποτύπωσης της κερδοφορίας - έφτασε το 12,8%, σε σύγκριση με το 9,8% πριν από ένα χρόνο.

Η αναταραχή στις αγορές βοήθησε την επενδυτική τράπεζα να σημειώσει μεγάλο άλμα στα λειτουργικά κέρδη τα οποία αυξήθηκαν στα 709 εκατ. δολάρια από 207 εκατ. δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019.

Το τμήμα διαχείρισης διεθνούς πλούτου αύξησε επίσης τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων κατά το προηγούμενο έτος σε 1,2 δισ. δολάρια από 863 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, τα επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ελβετική τράπεζα δήλωσε ότι ο κορονοϊός «έχει αλλάξει δραματικά τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές», προσθέτοντας ότι προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υψηλότερη ανεργία. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η UBS αναμένει υψηλότερες δαπάνες πιστωτικών ζημιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Μιλώντας στο CNBC, ο Sergio Ermotti, CEO της UBS είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για οποιοδήποτε μελλοντικό τρίμηνο».