Twitter: Τέλος στην περίοδο αναμονής για την εξαγορά από τον Ίλον Μασκ

Twitter: Τέλος στην περίοδο αναμονής για την εξαγορά από τον Ίλον Μασκ

Η Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η περίοδος αναμονής βάσει του νόμου HSR για την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης από τον Έλον Μασκ, ύψους 44 δισ. δολαρίων, έχει λήξει.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται πλέον στους υπόλοιπους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τους μετόχους του Twitter και της λήψης των ισχυόντων ρυθμιστικών εγκρίσεων, ανέφερε η Twitter σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Ο νόμος HSR, ή ο νόμος Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act του 1976, απαιτεί από τα μέρη να αναφέρουν τις μεγάλες συναλλαγές τόσο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου όσο και στην Αντιμονοπωλιακή Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για επανεξέταση.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς ο Μασκ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συμφωνία στο Twitter ήταν «προσωρινά σε αναμονή», ενώ αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Ο Μασκ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω χρηματοδότησης μετοχών και 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω δανείων έναντι του Twitter. Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν περίπου 2% στα 40,62 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές.