TUI: Αμείωτες οι κρατήσεις για τον ταξιδιωτικό όμιλο παρά το Brexit

TUI: Αμείωτες οι κρατήσεις για τον ταξιδιωτικό όμιλο παρά το Brexit

Τα κέρδη του ομίλου TUI ενισχύθηκαν 14,1% στο γ'' τρίμηνο, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 5,7% σε ετήσια βάση λόγω του Πάσχα και των γεωπολιτικών γεγονότων.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης TUI επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του για την ετήσια οικονομική του χρήση, καθώς τα πακέτα για Ισπανία, Ελλάδα καθώς και για μακρινούς προορισμούς βοηθούν να αντισταθμιστεί η μείωση του αριθμού των πελατών που επιλέγουν την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική για τις φετινές τους διακοπές.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 1% στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,7%, εν μέρει λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν καταστήσει πιο επιφυλακτικούς τους ταξιδιώτες.

Η TUI είπε ότι έχει πουλήσει το 87% του θερινού της προγράμματος, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 1%, ενώ η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit δεν φάνηκε να επηρεάζει τις κρατήσεις των Βρετανών.

Η εταιρία επιβεβαίωσε το στόχο για αύξηση των ετήσιων κερδών της τουλάχιστον κατά 10% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.