Ευ. Τσακαλώτος: Η κατάσταση στην Ιταλία δυσκολεύει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Ευ. Τσακαλώτος: Η κατάσταση στην Ιταλία δυσκολεύει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Στην αστάθεια των αγορών λόγω των ιταλικών κρατικών ομολόγων απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος την δυσκολία της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters προσθέτοντας ότι δεν έχει πρόβλημα να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αντλήσει κεφάλαια.

Παράλληλα, ο Τσακαλώτος ανέφερε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας του είναι υπό έλεγχο αλλά το κόστος δανεισμού λόγω Ιταλίας παραμένει υψηλό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων «την κατάλληλη στιγμή».

«Οι αγορές καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα της και έχει πραγματοποιήσει τεράστιες μεταρρυθμίσεις, επομένως οι χρηματοδοτικές της ανάγκες είναι υπό έλεγχο για τα επόμενα δυόμιση χρόνια» όπως δήλωσε στο πρακτορείο. 

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα επιχειρήσει την πώληση ομολόγων  μέσω syndication –όπου οι τράπεζες αναλαμβάνουν να πουλήσουν ομόλογα απευθείας στους επενδυτές- ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε για τον ΟΔΔΗΧ «Έχει οδηγίες από την κυβέρνηση πως όταν οι αγορές είναι κατάλληλες, θα θέλαμε να το επιχειρήσουμε. Αλλά είναι η δουλειά του να κάνει έρευνα και να μας πει πότε θα είναι η βέλτιστη στιγμή».

 

AP Photo