Τρεις αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας

Τρεις αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας

Τρεις οι σημαντικές αλλαγές που αναμένονται στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 και η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με το γραφείο του Τρ. Αλεξιάδη, θα δημοσιευθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, θεσπίζεται μειωμένος συντελεστής για ΙΧ παλαιότητας, οχήματα δηλαδή που αποκτήθηκαν πριν από την 1/11/2010. Η έκπτωση θα φτάνει κατ'' ανώτατο το 10%.

Δεύτερον, το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας μειώνεται αλλά δεν καταργείται. Αφορά η αλλαγή αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες που απέκτησαν το ΙΧ τους μετά την 01/11/2010. Όσους δηλαδή δεν πλήρωναν τέλη, υπό το ισχύον καθεστώς, ακόμη κι αν το ΙΧ τους εξέπεμπε ρύπους έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Για τα ΙΧ που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 90 λεπτών του ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπής.

Τρίτον, αυξάνονται τα ποσά των τελών ανά γραμμάριο κατά 10 έως 30 λεπτά του ευρώ. Η αλλαγή αυτή αφορά τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους.

Ενδεικτικά, για όχημα που εκπέμπει 120 γραμμάρια ρύπων, αναμένεται επιβάρυνση της τάξης των 10-12 ευρώ.