Τράπεζα Πειραιώς: Στα 549 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων στο β' τρίμηνο

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 549 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων στο β' τρίμηνο

Στα 549 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του Ομίλου Πειραιώς το πρώτο εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% σε ετήσια βάση, υποβοηθούμενα από την ετήσια αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 3% και τον περιορισμό του κόστους κατά 5%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το καθαρό αποτέλεσμα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογεί στους μετόχους ήταν ισοσκελισμένο, με οριακό θετικό αποτέλεσμα ύψους 7 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με οριακή ζημία 7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. Στην Ελλάδα, αντιστοίχως, αναγνωρίσθηκε καθαρό αποτέλεσμα ύψους 14 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο έναντι ζημίας 13 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. Οι διακοπτόμενες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν κυρίως την Piraeus Bank Beograd και την AVIS σημείωσαν κατά το πρώτο εξάμηνο ζημίες 75 εκατ. ευρώ.   

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Χρήστος Μεγάλου υποστήριξε πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών συνέβαλε στην άρση της οικονομικής αβεβαιότητας που παρατηρήθηκε από την αρχή του 2017 και αποτελεί σημαντικό βήμα για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανόδου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο μέχρι το 2020 με τίτλο «Αgenda 2020».

«Επικεντρωνόμαστε στην πειθαρχημένη εφαρμογή αυτού του σχεδίου, έχοντας προτεραιότητες τη μείωση του κινδύνου του ισολογισμού, την επανεστίαση/επαναπροσδιορισμό των δραστηριοτήτων, την εφαρμογή ενός κερδοφόρου και αειφόρου επιχειρηματικού μοντέλου, τη βελτιστοποίηση της κατανομής κεφαλαίων, την ενίσχυση των λειτουργιών παρακολούθησης κινδύνων και ελέγχων και, τέλος, την  υιοθέτηση υψηλών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης» τόνισε ο κ. Μεγάλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ομίλου μπορείτε να τα δείτε εδώ.