Τρ. Αλεξιάδης: Υπάρχει λογικός πολίτης που να πει ότι τα αγροτεμάχια πρέπει να εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ;

Τρ. Αλεξιάδης: Υπάρχει λογικός πολίτης που να πει ότι τα αγροτεμάχια πρέπει να εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ;

Σε …υπέρμαχο του ΕΝΦΙΑ τείνει να εξελιχθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη αναρωτήθηκε κυνικά αν υπάρχει κάποιος λογικός πολίτης που θεωρεί ότι τα αγροτεμάχια πρέπει να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον τρόπο υπολογισμού του φόρου και υπενθύμισε ότι εσχάτως ο Γ. Χουλιαράκης είχε πει ότι «ότι για 2 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν θα έχουμε επιβάρυνση από ΕΝΦΙΑ, ενώ θα υπάρξει επιβάρυνση για περίπου 600.000».

Σε ότι αφορά τις αντικειμενικές αξίες ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα», ενώ ομολόγησε: «Σε κάποιες τουριστικές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες να είναι λίγο πιο κάτω από τις εμπορικές αξίες, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα  για αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν ενδεχόμενη τροποποίηση του ορίου ένταξης στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. αλλά το όριο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Αλέξανδρος Διαμάντης