Το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων επεξεργάζεται η Monte dei Paschi

Το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων επεξεργάζεται η Monte dei Paschi

Τη λύση στο πρόβλημα του μεγάλου ποσοστού επισφαλών δανείων που διαθέτει επεξεργάζεται η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική τράπεζα, το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε την απάντηση που θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σχετικά με τη μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 30% έως το 2018.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, η ΕΚΤ κοινοποίησε το αίτημά της στην ιταλική τράπεζα ζητώντας της να μειώσει το συνολικό ακαθάριστο χαρτοφυλάκιο επισφαλών δανείων στα 32,6 δις. ευρώ έως το 2018 από το τρέχον επίπεδο των 46,9 δισ. ευρώ. Η ΕΚΤ έδωσε στην τράπεζα της Τοσκάνης την ευκαιρία να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή.

Στη συνέχεια, η ΕΚΤ θα στείλει στη Monte dei Paschi μια οριστική αίτηση, και εκείνη με τη σειρά της θα παρουσιάσει νέο σχέδιο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Fabrizio Viola, ανέφερε πως τα λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα ήταν θετικά κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, η μετοχή της Monte dei Paschi έχασε το ένα τέταρτο της αξίας της, ενώ την εχθές υποχώρησε κατά 5,8%.

Διαβάστε Περισσότερα