Το... κρυφτούλι συνεχίζεται στον έλεγχο της Folli Follie

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 20:47
-A +A
Το... κρυφτούλι συνεχίζεται στον έλεγχο της Folli Follie

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεχίζεται το... κρυφτούλι και το παιχνίδι καθυστερήσεων στην υπόθεση της Folli Follie με την εταιρεία να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο – σε κάθε επίπεδο – έστω και αν ο κλοιός – νομοτελειακά – σφίγγει πλέον αδυσώπητα, σε βαθμό που να αμφισβητείται ευθέως η ικανότητα συνέχισης της λειτουργίας και τους επόμενους μήνες.

Ενώ τα... μαντάτα και οι αποκαλύψεις από παντού είναι καταιγιστικές και δεν επιτρέπουν πολλές... αναγνώσεις για την καλοστημένη απάτη και τη «μηχανή» δημιουργίας fake ισολογισμών που επί πολλά χρόνια εξαπατούσαν επενδυτές, συνεργάτες, προμηθευτές, ομολογιούχους, τράπεζες και χρηματιστηριακές αρχές, η εταιρεία συνεχίζει το... κρυφτούλι.

Σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 28 ολόκληρες ημέρες από την ημέρα που η Ernst & Young διέκοψε τη συνεργασία της με την πρώην εισηγμένη, κάτι που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου, η Folli Follie επιβεβαιώνει τη διακοπή της συνεργασίας, ενώ γνωστοποιεί πως βρίσκεται σε αναζήτηση άλλης εκλεκτικής εταιρείας!

Μάλιστα, τονίζει πως η επόμενη ελεγκτική εταιρεία θα αξιοποιήσει τα ευρήματα από τον έως τώρα πραγματοποιηθέντα έλεγχο της Ernst & Young. Παράλληλα, η Folli Follιe όχι μόνο δεν απαντά στις αιχμηρές ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και της Ernst & Young η οποία κατηγόρησε τη διοίκηση της πρώην εισηγμένης για ελλιπέστατη συνδρομή στο έργο του ελέγχου!

Η Folli Follie λοιπόν συνεχίζει να υπεκφεύγει και να μη δίνει πειστικές απαντήσεις, για το γεγονός ότι σχεδόν πεντέμισι μήνες από το «σκάσιμο» του σκανδάλου, ο έλεγχος για τις εγχώριες δραστηριότητες, ώστε να συνταχθεί (πολύ δύσκολο) ο «νέος» ισολογισμός για το 2017, δεν έχει τελεσφορήσει. Ελεγκτικές εταιρείες παραιτούνται, στελέχη αποχωρούν, η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίζει να «κρύβεται», ενώ τα προβλήματα ρευστότητας κλιμακώνονται.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της Folli Follie αναφέρει:

Η Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η «Εταιρεία»), σε απάντηση σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

Η Εταιρεία μας επιβεβαιώνει ότι την 19/9/2018 κοινοποιήθηκε προς αυτήν επιστολή της Ernst & Young, με την οποία η τελευταία γνωστοποίησε στην Εταιρεία την διακοπή της από 13/6/2018 σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, δυνάμει της οποίας, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία είχε αναλάβει την διενέργεια ειδικού ελέγχου σε συγκεκριμένα κονδύλια των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για την χρήση 2017.

Η Εταιρεία μας, σε απάντηση των αιτιάσεων της Ernst & Young σχετικά με την ελλιπή συνδρομή της Εταιρείας στο έργο της, δια της παρούσης ανακοινώσεώς της επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η Εταιρεία μας παρείχε την μέγιστη δυνατή συνδρομή στην Ernst & Young κατά το ελεγκτικό της έργο, ιδίως δια της αναθέσεως στην εταιρεία εγνωσμένου κύρους Alvarez & Marsal της διενέργειας εξειδικευμένου και στοχευμένου (forensic) επιτόπιου ελέγχου στην Ασία.

Η Εταιρεία μας βρίσκεται ήδη σε σχετικές συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους και προτίθεται να επανέλθει άμεσα επ' αυτού με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό.

Σημειώνεται ότι τα ευρήματα από τον πραγματοποιηθέντα έλεγχο στον οποίο προέβη η Ernst & Young έως και την ημερομηνία της ως άνω διακοπής της συνεργασίας με την Εταιρεία μας πρόκειται να αξιοποιηθούν από την νέα ελεγκτική εταιρεία, η οποία πρόκειται να αναλάβει, κατά τα ανωτέρω, τον σχετικό έλεγχο.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για την δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 23/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα