Τα παίρνει πίσω ο Δ. Παπαδημητρίου για το διπλό νόμισμα

Τα παίρνει πίσω ο Δ. Παπαδημητρίου για το διπλό νόμισμα

Αντιμέτωπος με την πραγματικότητα βρέθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Όχι μόνο έκανε αυτοκριτική για τις θέσεις του αναφορικά με το παράλληλο νόμισμα, αλλά πήρε πίσω όλη τη φιλοσοφία του, την οποία χαρακτήρισε ένα λάθος.

«Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήμουνα ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πολλά πράγματα. Όταν έρχεται η στιγμή να υλοποιήσουν πρόγραμμα βλέπουν ότι μπορεί να έχουν πει και κάποια πράγματα λάθος. Δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα, τουλάχιστον απ΄ αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον Γιώργο Σταθάκη.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του για το ευρώ, τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι αυτή η εναλλακτική δεν υπάρχει και «αυτό θα είναι είναι ο δικός μου στόχος, ότι δεν υπάρχει».

Ο ίδιος τέλος, υπεραμύνθηκε της πολιτικής προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων επισημαίνοντας ότι στις ΗΠΑ τα investmens (επενδύσεις) είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις, γιατί «οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».