Τα Cosmos Sport εντάσσονται στην JD Sports Fashion

Τα Cosmos Sport εντάσσονται στην JD Sports Fashion

Στρατηγική επένδυση ενός εκ των κορυφαίων Retail Groups στον κόσμο, της JD Sports Fashion Plc στην Cosmos Sport ανακοινώθηκε πριν λίγο. Ο CEO της εταιρείας Μ. Τσικνάκης σχολίασε πως «η εταιρεία μας μπαίνει σε μια νέα επιχειρηματική σελίδα, σε ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι στηριγμένο στην κληρονομιά των αξιών μας, την ταλαντούχα διοικητική μας ομάδα και όλους τους 800 ανθρώπους μας σε Ελλάδα και Κύπρο».

Ειδικότερα, η EOS Capital Partners ανακοίνωσε την πώληση της μειοψηφικής της συμμετοχής στην εταιρία Cosmos Sport. Υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία πώλησης του σύνολού της μειοψηφικής συμμετοχής (30%) που κατέχει στην εταιρία Cosmos Sport Α.Ε.. Η JD Sports Fashion Plc (“JD”), που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διεθνώς στον χώρο, θα εξαγοράσει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmos Sport, ενώ τα μέλη της οικογένειάς Τσικνάκη, που αποτελούν τους ιδρυτές και τους κύριους μέτοχους της εταιρίας έως και σήμερα, θα παραμείνουν σε αυτή διατηρώντας μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 20%.

Ο Peter Cowgill, Executive Chairman of JD Sports Fashion Plc, δήλωσε: «Είναι μια ακόμη συναρπαστική στρατηγική συνεργασία για την JD, που επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία μας στην Ευρώπη. Καλωσορίζουμε την έμπειρη και ικανή διοικητική ομάδα των Cosmos Sport στο Group μας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί».

Η Cosmos Sport Α.Ε., ιδρύθηκε το 1982 από τον Φ. Τσικνάκη, ξεκινώντας από 1 κατάστημα στη Χερσόνησο της Κρήτης και λειτουργεί σήμερα 61 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο κάτω από 4 omnichannel retail brands (Cosmos Sport, Sneaker10, Slamdunk, Sportsfactory) διαγράφοντας σημαντική αναπτυξιακή πορεία τα τελευταία χρόνια. Επίκεντρο της δραστηριότητας της είναι ο συνδυασμός κορυφαίων προϊοντικών συλλογών, ξεχωριστών καταστημάτων, ηγετικού eCommerce και καινοτόμων omnichannel υπηρεσιών.