Τ. Πετρόπουλος: Δεν υπάρχουν προθεσμίες για τα αναδρομικά

Τ. Πετρόπουλος: Δεν υπάρχουν προθεσμίες για τα αναδρομικά

Στη δήλωση ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες που λήγουν για την υποβολή αιτήσεων διεκδίκησης αναδρομικών προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος αποκαλώντας τα σενάρια αυτά ευφάνταστα και δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Περάσαμε και διάταξη με την οποία καθιερώθηκε το απαράγραπτο των αξιώσεων από συντάξεις».

«Δεν υπάρχουν τέτοιες προθεσμίες, αυτά είναι σενάρια ευφάνταστα», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας, που αναφέρει ότι λήγουν προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων διεκδίκησης αναδρομικών.

«Το δικαίωμα καθενός να αξιώνει αυτό που δικαιούται είναι απαράγραπτο. Παρά τα όσα ίσχυαν κατά το παρελθόν, περάσαμε και διάταξη με την οποία καθιερώθηκε το απαράγραπτο των αξιώσεων από συντάξεις. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα κι όλα αυτά είναι για να πανικοβάλλονται οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είδαν στο μεταξύ καμιά μείωση στις συνάξεις τους», εξήγησε.

Σχετικά με τα νέα ενημερωτικά αποδοχών διευκρίνισε: «Άλλαξε ο νόμος, άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και οι καταβολές έχουν επίσης μεταβληθεί. Πρέπει να αποτυπώνεται με έναν τρόπο αναμφισβήτητο το εκκαθαριστικό σημείωμα, όμως αυτό δεν κρύβει τίποτε. Είναι μια χρονική μετάθεση της έκδοσης αυτών των εκκαθαριστικών τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τη σύνταξη, ούτε την αλλάζουν ούτε μπορούν να τη μειώσουν, αυτό είναι σαφές. Αυτό που λέγαμε, για τυχόν μείωση που θα προκύψει από το επανυπολογισμό από 1η Ιανουαρίου 2019, δεν ισχύει πια», υπενθύμισε.

Σχετικά με τις διεκδικήσεις αναδρομικών υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση εμείς δεν περιμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις για να διορθώσουμε ό,τι στο παρελθόν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μείωσαν», για να επισημάνει: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος εμείς να θέλουμε να υπερασπιστούμε τώρα αυτό που τόσο καιρό αντιπαλεύαμε. Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις μειώσεις κι είχαμε δίκαιο που ήμασταν αντίθετοι, διότι φέρανε τεράστια ύφεση στη χώρα κι αυτό ετοιμάζει ξανά η ΝΔ, όπως ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη χθες. Θα επαναφέρει τα μέτρα, τα οποία στο παρελθόν προσπάθησε να επαναφέρει με τη δική του συμφωνία, είναι όλα αυτά που έλεγε ο κ. Γεωργιάδης ότι αν δεν υπήρχε το ΔΝΤ θα έπρεπε να κάνουμε εμείς».

Φωτογραφία intime news