SZ: Η Ελλάδα δεν είναι πια η εξαίρεση της Ευρωζώνης

SZ: Η Ελλάδα δεν είναι πια η εξαίρεση της Ευρωζώνης

Στην επίσκεψη  του Γερμανού υπ. Οικονομικών Kρίστιαν Λίντνερ στην Αθήνα αναφέρεται ρεπορτάζ στη Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι πια η εξαίρεση της ευρωζώνης» και σημειώνει: «Ο τελευταίος Γερμανός υπ. Οικονομικών που ταξίδεψε στην Αθήνα ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τους Χριστιανοδημοκράτες (…)

Η συγκυρία, σωστή: οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, με ένα εκ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης να είναι ο τερματισμός της αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας της Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι.

Θα κλείσει έτσι ένα 'δύσκολο' κεφάλαιο δήλωσε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση με τον Λίντνερ. 'Δεν είμαστε πια η εξαίρεση της ευρωζώνης'. O Λίντνερ έκανε λόγο για ένα 'θετικό μήνυμα για την εξομάλυνση των ελληνικών δημόσιων οικονομικών' και για μια 'ξεχωριστή και σημαντική εβδομάδα' για την Ελλάδα».

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων σημειώνει: «Όντως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στην Ελλάδα (…) Παρόλ‘ αυτά ο Λίντνερ βλέπει 'μεγάλες προκλήσεις που δεν έχουν αλλάξει'. Υπάρχουν ακόμη 'πολλά να γίνουν', ακόμη κι αν το συνολικό επίπεδο του χρέους δεν προκαλεί ανησυχία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα».

Πηγή: DW