Συζητήσεις για συγχώνευση μεταξύ θυγατρικής της LafargeHolcim και της νοτιοαφρικάνικης PPC

Συζητήσεις για συγχώνευση μεταξύ θυγατρικής της LafargeHolcim και της νοτιοαφρικάνικης PPC

Συζητήσεις έχει ξεκινήσει η ελβετική κατασκευαστική εταιρεία LafargeHolcim Ltd με την νοτιοαφρικάνικη τσιμεντοβιομηχανία PPC Ltd για ενδεχόμενη συγχώνευση με την θυγατρική της στην Αφρική.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάποια συμφωνία με την PPC και καμία εγγύηση δεν μπορεί να δοθεί για την πραγματοποίηση της συναλλαγής», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ακόμη, τα αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Lafarge την Παρασκευή, τα οποία έδειξαν μείωση κατά 59% στα καθαρά της κέρδη αγγίζοντας τα 433 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ή 436 εκατ. δολάρια, σε μεγάλο βαθμό λόγω των πολλών εκποιήσεων της προηγούμενης χρονιάς. Ανάλογα, μείωση παρουσίασαν και οι πωλήσεις της, αγγίζοντας τα 6,94 δισ. ελβετικά φράγκα.

Ο όμιλος αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη και πλέον περιμένει μια αύξηση της τάξεως 5%-7% στα καθαρά κέρδη προ τόκων και φόρων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις που έκαναν λόγο για διψήφια αύξηση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει μια ενδελεχή αξιολόγηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και σκοπεύει να παρουσιάσει ένα καινούριο πλάνο τον Μάρτιο του 2018, όταν θα δημοσιεύσει τα ετήσια αποτελέσματά της.