Συνάντηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

Συνάντηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

Συνάντηση με τον προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό, είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός κόσμος, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον τρόπο παραγωγής και εκτέλεσης δημοσίων έργων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον νέο νόμο 4412/2016 για την ανάθεση και εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων, ο οποίος, όπως επισημαίνει η Περιφέρεια, «έχει οδηγήσει σε αδράνεια την όλη διαδικασία εκτέλεσης δημοσίων έργων, δεδομένου ότι για την εφαρμογή του απαιτείται πλήθος υπουργικών αποφάσεων, διευκρινιστικών εγκυκλίων και υποδειγμάτων εγγράφων, που προβλέπονται από τον ίδιο τον νόμο και δεν έχουν ακόμη εκδοθεί».

Θέματα που αφορούν γενικότερα τον κλάδο των μηχανικών, όπως η απασχόληση, συζητήθηκαν, επίσης, στη σημερινή συνάντηση, όπου κοινός τόπος ήταν ότι η πορεία του κατασκευαστικού κλάδου επηρεάζει καθοριστικά την ανάκαμψη της οικονομίας, που η χώρα έχει ανάγκη και χωρίς εκλογίκευση της υπέρογκης φορολόγησης των ακινήτων και της επιχειρηματικότητας, επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των δημοσίων έργων, αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου και γενικά διαμόρφωση φιλόξενου οικονομικού και θεσμικού περιβάλλοντος, δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Η συνάντηση «σφραγίστηκε» με τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας του κεντρικού φορέα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ως θεσμοθετημένου συμβούλου της πολιτείας, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου αυτή η συνεργασία να γίνει περισσότερο ουσιαστική και αποτελεσματική.

Ο κ. Στασινός εξέφρασε την ευαρέσκεια και το έντονο ενδιαφέρον του ΤΕΕ για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσει, τον προσεχή Οκτώβριο, στη διενέργεια εννέα αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ιδεών και δήλωσε ότι επ'' αυτού θα υπάρξει στενή συνεργασία της Περιφέρειας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ