Στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με τα κορυφαία νοσοκομεία του ομίλου Hellenic Healthcare

Στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με τα κορυφαία νοσοκομεία του ομίλου Hellenic Healthcare

Νέα δεδομένα για την επόμενη μέρα στον χώρο της παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας δημιουργεί η στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία που συνήψαν η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία, Εθνική Ασφαλιστική, και ο ισχυρότερος όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας HellenicHealthcare Grοup που ελέγχει ορισμένα από τα κορυφαία ιδιωτικά θεραπευτήρια της χώρας.

Η στρατηγική συνεργασία επισφραγίστηκε με την ολοκλήρωση της υπογραφής της συμφωνίας  με τον Όμιλο Hellenic Heralthcare, το δίκτυο του οποίου περιλαμβάνει πλέον τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan, Μητέρα, Metropolitan General και Λητώ και έρχεται να διευρύνει σημαντικά τη γκάμα των υπηρεσιών της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και τις παροχές προς τους πελάτες της.

Ο μεγαλύτερος Ελληνικός ασφαλιστικός όμιλος με τον τρόπο αυτό ανήγγειλε την έναρξη της επόμενης ημέρας στον τρόπο συνεργασίας των ασφαλιστικών με τους παρόχους υγείας.  

Η Εθνική Ασφαλιστική, έχοντας πολυετή εμπειρία από την συνεργασία με όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, επέλεξε τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας εξασφαλίζοντας στους ασφαλισμένους της συνδυασμό ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών και πλήθους παροχών. Ο λόγος για εξειδικευμένες και σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες τόσο σε επίπεδο γενικής ιατρικής, όσο και στην παιδιατρική και την μαιευτική-γυναικολογία, δεδομένου ότι στον όμιλο HHG αξιοποιούνται μεταξύ άλλων τεχνολογίες αιχμής όπως ο νευροπλοηγός S8 για τις εγκεφαλικές βλάβες, η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική, η ρομποτική ουρολογία, η τρισδιάστατη θεραπεία σπονδυλικής στήλης, η λαπαροσκοπική χειρουργική, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κ.α

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός και η συνεχής επένδυση των νοσοκομείων του Ομίλου Hellenic Healthcare σε καινοτόμες τεχνολογίες, αποτέλεσαν άλλωστε και το βασικό κριτήριο για την επιλογή της Εθνικής Ασφαλιστικής να συνεργαστεί με τον όμιλο Hellenic Heralthcare Group.

Πρωτοπόρες τεχνολογίες σε διεθνές επίπεδο

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τα τελευταία έτη τα νοσοκομεία της Hellenic Healthcare έχουν αποτελέσει κέντρα αναφοράς σε πρωτοπόρες τεχνολογίες στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, εγκαθιστώντας κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα ιατρικό εξοπλισμό για διενέργεια ρομποτικών επεμβατικών πράξεων στην ορθοπεδική, τη νευροχειρουργική και την γενική χειρουργική.

Παράγοντες του χώρου εκτιμούν πως η συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με το δίκτυο του Hellenic Healthcare Group και νοσοκομεία όπως το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ όχι μόνο θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές, αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει τη διαφορά στο χώρο των ασφαλειών και της υγείας.

Πιο κερδισμένοι ασφαλώς θα βγουν οι πελάτες – ασφαλισμένοι της Εθνικής, που εξασφαλίζουν πρόσβαση στα καλύτερα νοσοκομεία με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Η εν λόγω στρατηγική συμφωνία, αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά και τους γιατρούς των νοσοκομείων του Ομίλου Hellenic Healthcare καθώς εξασφαλίζει στους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής εύκολη πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς του Ομίλου, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Η σημαντική αυτή στροφή της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να αποτελέσει προπομπό ανάλογων εξελίξεων στον κλάδο, καθώς ήδη άλλες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την σύναψη παρόμοιων συμφωνιών προς όφελος των ασφαλισμένων τους.

Το εκτόπισμα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με ιστορία 128 ετών, η Εθνική Ασφαλιστική είναι μακράν η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου του 1891, με κύριο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και με τη συμμετοχή των: Τράπεζα Κωνσταντινουπόλεως, Προνομιούχο Τράπεζα Ηπειροθεσσαλίας, Γενική Πιστωτική Τράπεζα Ελλάδας και Τράπεζα Βιομηχανικής Πίστεως.

Σήμερα η Εθνική Ασφαλιστική είναι μέλος ενός από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους Ομίλους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ανήκει κατά ποσοστό 100% στην Εθνική Τράπεζα.

Είναι ηγέτιδα δύναμη της ασφαλιστικής αγοράς της χώρας μας, με μερίδιο αγοράς 15,47% (για το έτος 2017), απασχολεί περί τους 775 εργαζόμενους, διαθέτει 13 διοικητικά υποκαταστήματα και 151 γραφεία πωλήσεων σε όλη τη χώρα. Επίσης, συνεργάζεται με περίπου 2.100 ασφαλιστικούς συμβούλους και 1.418 ασφαλιστικά πρακτορεία, έχοντας περίπου 1.000.000 πελάτες!

Επίσης, μέσω των θυγατρικών της εταιρειών Garanta και Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου έχει σημαντική και δυναμική παρουσία στη Ρουμανία και στην Κύπρο αντίστοιχα.