Στον Β. Μαρινάκη το 1,98% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Στον Β. Μαρινάκη το 1,98% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Σε εταιρεία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πακέτα συνολικά 2,3 εκατ. μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που άλλαξαν χέρια στο Χρηματιστήριο Αθηνών νωρίτερα σήμερα, συνολικής αξίας 29,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πακέτα ήταν 1,5 εκατ. και 800 χιλ. μετοχών, άλλαξαν χέρια στα 13 ευρώ η μετοχή και αντιστοιχεί στο 1,98% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πωλητής ήταν ο βασικός μέτοχος και διοικητικός ηγέτης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργος Περιστέρης, ενώ η κίνηση εντάσσεται στην πρόθεση του εφοπλιστή να εξαγοράσει ποσοστό μεταξύ 4% έως 6% της εταιρείας, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο Β. Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια της τάξης των 80-90 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, η οποία σήμερα ελέγχεται κατά 37,30% από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  και κατά 14,68% από τον ίδιο τον Γιώργο Περιστέρη.

Ο τελευταίος, έχει αποκτήσει παράλληλα το 27,16% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την Reggeborgh να αναζητά αγοραστή για το 8,52% και την Latsco Hellenic Holding να έχει ήδη εξαγοράσει ποσοστό 7,60%.