STMicro: Προβλέπει σημαντική αύξηση των πωλήσεων το 2021

STMicro: Προβλέπει σημαντική αύξηση των πωλήσεων το 2021

Η κατασκευάστρια ημιαγωγών STMicroelectronics θα αυξήσει τις επενδύσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στην ξαφνική άνοδο της ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, βέβαιη ότι θα δρέψει καρπούς, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος διαβλέπει επιτάχυνση προς την επίτευξη του στόχου ετήσιων πωλήσεων ύψους 12 δισ. δολαρίων, τον οποίο είχε νωρίτερα μεταθέσει κατά ένα έτος για το 2023, είπε σε αναλυτές ο Ζαν-Μαρκ Σερί.

Η STMicro,μεταξύ των επιφανών πελατών της οποίας συγκαταλέγεται η tesla, εκτιμά ότι οι πωλήσεις των ημιαγωγών της που έχουν στόχο τη βελτίωση της ικανότητας φόρτισης των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και την αύξηση του χρόνου μεταξύ φορτίσεων, θα φτάσουν τα 450-500 εκατ. δολάρια φέτος, με σημαντική αύξηση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, σημείωσε ο Σερί.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις φέτος στα 1,8-2 δισ. δολάρια από 1,28 δισ. δολάρια το 2020.

Εκτιμά δε ότι οι πωλήσεις στο α΄ τρίμηνο του έτους θα παρουσιάσουν άνοδο κατά 31,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και θα φτάσουν περίπου τα 2,93 δισ. δολάρια.