Στην περικοπή 4.600 θέσεων εργασίας προχωράει η Rolls-Royce

Στην περικοπή 4.600 θέσεων εργασίας προχωράει η Rolls-Royce

Στην περικοπή 4.600 θέσεων εργασίας ετοιμάζεται να προχωρήσει η βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων για αεροσκάδη, Rolls-Royce Holdings λίγες ημέρες αφότου προειδοποίησε για νέα προβλήματα σε έναν από τους κινητήρες-ναυαρχίδα της, ο οποίος τροφοδοτεί τα αεροσκάφη Dreamliner της Boeing.

Οι περικοπές που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 8,4% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, θα υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους 24 μήνες, ανέφερε η εταιρεία.

Οι περικοπές είναι οι μεγαλύτερες που έχουν καταγράφει στη Rolls-Royce από τον Οκτώβριο του 2001, όταν η εταιρεία «έκοψε» 5.000 θέσεις εργασίας σε απόκριση της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας Warren East για τη βελτίωση της κερδοφορίας στη Rolls-Royce, η οποία έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους Αμερικανούς ανταγωνιστές της, όπως η General Electric Co.

Η προσπάθεια αυτή έχει υποστεί ζημιές από εμπόδια, όπως η ταχύτερη φθορά των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς κινητήρες μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται σε μερικά αεροσκάφη Dreamliner και άλλα που τροφοδοτούν τα Airbus SE A380 superjumbos.

Η εταιρεία τόνισε ότι θα αναλάβει κόστος 500 εκατ. στερλίνων (670 εκατ. δολαρίων) σε σχέση με τις περικοπές των θέσεων εργασίας, το οποίο κόστος θα μοιράσει μεταξύ των ετών 2018, 2019 και 2020.