Στην Κωνσταντινούπουλη για συναντήσεις με επιχειρηματίες και φορείς, ο Δ. Μάρδας

Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, 16:46
-A +A

Σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες και φορείς της Τουρκίας, σε συνέχεια του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, θα έχει από αύριο, Πέμπτη, έως τo Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο κ. Μάρδας θα επισκεφτεί την Πέμπτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθλομαίο και στη συνέχεια θα μιλήσει στα μέλη της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ).

Την επόμενη ημέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τουρκικής Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Ένωσης (TUSIAD), στα οποία θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία υπολογίζονται σε 6 δισ. δολάρια, ενώ οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέρχονται σε 400 εκατ. δολάρια.

Τέλος, το Σάββατο ο κ. Μάρδας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταστηματαρχών της Κλειστής Αγοράς Κωνσταντινούπολης Καπαλί Καρσί (Capali Carsi), με τον οποίο θα συζητήσει την πρόταση για αδελφοποίηση των παλαιών παραδοσιακών αγορών Αθήνας (Πλάκα-Μοναστηράκι) με τις αντίστοιχες της Κωνσταντινούπολης και του Ισφαχάν (Naqshe-e-Jahan Square) του Ιράν.

Σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών η συνάντηση του Δ. Μάρδα με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα προσφυγικά-μεταναστευτικά ζητήματα, Τόμας Μποτσέκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα