Στα ύψη οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Challenger

Στα ύψη οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Challenger

Σκαρφάλωσαν στα ύψη οι απολύσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο, καθώς οι εργοδότες στο λιανικό εμπόριο και στον τομέα της ενέργειας προχώρησαν σε περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Challenger, Gray & Christmas.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι αμερικάνικες εταιρείες – με έδρα τις ΗΠΑ – ανακοίνωσαν 75.114 προγραμματισμένες απολύσεις τον Ιανουάριο, αριθμός υψηλότερος πάνω από 200% από το χαμηλό 15 ετών που σημειώθηκε το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία Challenger. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός ήταν 42% υψηλότερος σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης προχώρησαν στις περισσότερες απολύσεις, παρά την αύξηση σχεδόν 8% στις πωλήσεις τους κατά τη διάρκεια των διακοπών το 2015. Έγιναν περικοπές σε 22.246 θέσεις, γεγονός που αποτελεί υψηλό επτά ετών.

Το Wal-Mart είναι υπεύθυνο για ένα μεγάλο μέρος των περικοπών, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της χώρας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει 269 καταστήματα και θα προχωρήσει σε απολύσεις 16.000 εργαζομένων.

Το Macy''s θα κλείσει επίσης κάποια καταστήματα με αποτέλεσμα 4.820 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα της Challenger, και στον τομέα της ενέργειας οι εταιρείες προχώρησαν σε 20.246 απολύσεις, το υψηλότερο μηνιαίο ποσοστό από την αρχή της κατρακύλας της τιμής του πετρελαίου στα μέσα του 2014.