Πηγές ΥΠΟΙΚ: Δεν μιλούσε για μείωση του αφορολόγητου ο Ρέγκλινγκ

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Δεν μιλούσε για μείωση του αφορολόγητου ο Ρέγκλινγκ

Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Ξεκίνησε η αποστολή στοιχείων στους θεσμούς σχετικά με το κόστος του φορολογικού νομοσχεδίου και πως θα καλυφθεί αυτό. Μετά την πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα με τον Ν. Κοστέλο στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της χωρίς να παρεκκλίνει από όσα είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά.

Η αποστολή θα συνεχιστεί καθ'' όλη τη διάρκεια παραμονής στην Ελλάδα των θεσμών και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και νέες συναντήσεις

«Το πάμε καλά, γιατί το πάμε βήμα- βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι στην ομιλία του ο επικεφαλής του ESM ανέφερε δύο - τρεις φορές τον όρο «μειώσεις φόρων» (tax cuts), γεγονός που θα πρέπει να θεωρείται ενθαρρυντικό.

Όσον αφορά σε όσα είπε ο Κ. Ρέγκλινγκ, δηλαδή τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα τη μείωση του αφορολόγητου, καθώς η διεύρυνση θα μπορούσε να επιτευχθεί π.χ. με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι στις συζητήσεις που είχε χθες ο Κ. Ρέγκλινγκ στο υπουργείο Οικονομικών, ουδέποτε ανέφερε το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου.