Αποκάλυψη Στ. Κοντονή: Υπήρξε περιστατικό σύλληψης δύο Τούρκων στην Κυλλήνη - Αφέθηκαν ελεύθεροι

Αποκάλυψη Στ. Κοντονή: Υπήρξε περιστατικό σύλληψης δύο Τούρκων στην Κυλλήνη - Αφέθηκαν ελεύθεροι

Μήνυμα προς την Τουρκία για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας υπόθεση όπου η ελληνική δικαιοσύνη δέχτηκε ως μόνιμη κατοικία Tούρκων υπηκόων το προξενείο, είπε με νόημα ότι η Ελλάδα δεν συμψηφίζει ούτε ισοψηφίζει παρατυπίες ή παράνομες συμπεριφορές.

«Το εκπέμπουμε αυτό ως μήνυμα και προς Άγκυρα αλλά και προς παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε μία πιο σταθερή στάση για 2 Έλληνες στρατιωτικούς που μέχρι σήμερα δεν ξέρουν γιατί κρατούνται», τόνισε ο κ. Κοντονής.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυπτε έτερη υπόθεση κράτησης Τούρκου υπηκόου. «Πριν από δύο μέρες στην Πάτρα έγινε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση για δυο Τούρκους πολίτες που συνελήφθησαν στο λιμάνι Κυλλήνης», είπε και εξήγησε πως ο όταν το τουρκικό προξενείο δήλωσε ως διεύθυνση τη δική του το δικαστήριο αποφάσισε να διακοπεί η διοικητική κράτηση.

«Το λέω αυτό για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Γιατί το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατέθεσε ως τόπο κατοικίας την έδρα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλεξανδούπολης. Όμως το αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης