Σενάρια φαντασίας για τον Σκλαβενίτη

Σενάρια φαντασίας για τον Σκλαβενίτη

Η «είδηση» που γράφτηκε σήμερα το πρωί ότι εξαγοράζεται από Γάλλους ο όμιλος Σκλαβενίτη προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην ελληνική αγορά. Πλην, όμως, ενώ διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την εταιρεία και την οικογένεια Σκλαβενίτη, εξακολουθεί να «σέρνεται» και να δημιουργεί έτσι προβλήματα στην εταιρεία και σοβαρά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της.

Οι μέτοχοι της Σκλαβενίτης διαψεύδουν σε όλους τους τόνους και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε σχετική πληροφορία. «Όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή αλήθεια αλλά ούτε σκέψη περί πώλησης» τονίζουν στο liberal.gr.  

Το γεγονός ότι το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε υπεγράφη το σύμφωνο κατανόησης, πότε θα ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία αλλά ακόμη και το τίμημα εξαγοράς του 70%, ενισχύει την αληθοφάνειά του.

Αν ωστόσο πιστέψει κανείς -ως οφείλει- την εταιρεία που στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν παίζει με τις λέξεις, συμπεραίνει πως βρισκόμαστε μπροστά όχι σε ένα απλό επιχειρηματικό «fake news» ή στην αναπαραγωγή μιας λανθασμένης πληροφορίας, αλλά σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας που εκ των πραγμάτων προκαλούν αναστάτωση αλλά και επιπτώσεις στον όμιλο Σκλαβενίτη, τους εργαζόμενους του, τις σχέσεις με τις τράπεζες και τους προμηθευτές κλπ.  

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες βρίσκονται δημοσιοποιημένες και κρίνονται, οι κατηγορηματικές διαψεύσεις εκ μέρους της εταιρείας επίσης. Αυτό που δεν έχει απαντηθεί είναι η σκοπιμότητα της «είδησης» που αποδεικνύεται ψευδής.