Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 10:48

-A +A

Σε υψηλό 20ετίας το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 10:48
Σε υψηλό 20ετίας το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο
-A +A

Την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 20 ετών σημείωσε τον Φεβρουάριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, ο οποίος ανήλθε στις 113,2 μονάδες από τις 109,5 του Ιανουαρίου καταγράφοντας άνοδο σε όλους του επιμέρους κλάδους του.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι η επίδοση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος «αποδεικνύει δε ότι το εφαρμοζόμενο οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης, εντός του υφιστάμενου πλαισίου, η διαχείριση των πολύχρονων θυσιών νοικοκυριών και επιχειρήσεων καθώς και των δημόσιων οικονομικών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι η ανοδική πορεία που καταγράφει το Οικονομικό Κλίμα στην Ελλάδα είναι σημαντικά ισχυρότερη από τους ρυθμούς που ακολουθεί η Ευρωζώνη συνολικά, όπως αποτυπώνεται και στο γράφημα της Κομισιόν:

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ωστόσο ότι «φυσικά, το παγκόσμιας κλίμακας πρόβλημα που ανέκυψε με τον κορονοϊό θέτει και την ελληνική οικονομία ενώπιoν μίας δύσκολης κατάστασης», υπογραμμίζοντας ότι «για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος απαιτείται από όλους ψυχραιμία και ορθολογισμός». 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Σταϊκούρας καταλήγοντας τονίζει ότι «η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι σκόπιμο να διασφαλιστεί». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα