Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή του ΑΔΜΗΕ

Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή του ΑΔΜΗΕ

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται (και) σήμερα η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, με αυξημένους όγκους και τζίρους και σημαντικό ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών. Πιο αναλυτικά, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται σήμερα στα 2,68 ευρώ με νέα άνοδο 2,88%, ενώ η κεφαλαιοποίησή του διαμορφώνεται στα 621 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο 4ήμερο αυτής της εβδομάδας ο τίτλος ενισχύεται σε ποσοστό 9,68% επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών, κάτι που αντανακλάται και στους όγκους. Σήμερα στον τίτλο έχουν διακινηθεί ήδη 488 χιλ. τεμάχια, χθες ο όγκος έφτασε στα 490.221 τεμάχια ενώ την Τετάρτη διακινήθηκαν 764.682 μετοχές.

Θυμίζουμε ότι η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έχει χρηματιστηριακή «καριέρα» μόλις δυόμισι ετών καθώς εισήλθε στο ταμπλό του Χ.Α. στις 19 Ιουνίου 2017 ύστερα από την απόσχιση που έγινε από τη ΔΕΗ, η οποία τότε «έσπασε» σε δύο αξίες.

Η τιμή εισαγωγής του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ήταν στα 2,12 ευρώ τότε, με τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης να έχει ελεύθερη διακύμανση τιμών, ενώ εισήλθαν τότε προς διαπραγμάτευση 232.000.000 μετοχές, όσες ακριβώς είναι και οι μετοχές της ΔΕΗ.