Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία το Μάιο

Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία το Μάιο

Η αγορά εργασίας της Γερμανίας παρέμεινε ισχυρή τον Μάιο παρά την πρόσφατη επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ η χώρα φοβάται ότι οι παγκόσμιες εντάσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν τις εξαγωγές.

Ειδικότερα, κατά 11.000 μειώθηκαν οι αιτήσεις ανεργίας το Μάιο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για μείωση κατά 10.000.

«Η θετική τάση στην αγορά εργασίας συνεχίζεται, αν και λιγότερο έντονη απ ''ό, τι στους χειμερινούς μήνες», δήλωσε ο Ντέτλεφ Σελ, επικεφαλής του οργανισμού.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας, εν τω μεταξύ, υποχώρησε στο 5,2% από 5,3% τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή της καταγραφής δεδομένων τον Ιανουάριο του 1992.

Ενώ η ισχυρή αγορά εργασίας της χώρας ενίσχυσε την ιδιωτική κατανάλωση και τις φορολογικές εισπράξεις, οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν μια ελαφρώς πιο «σιωπηρή» προοπτική.

Επιπλέον, μείωση κατέγραψαν οι δείκτες επιχειρηματικού κλίματος από τα υψηλά στα τέλη του 2017, ενώ η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε νωρίτερα τον Μάιο ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Γερμανίας επιβραδύνθηκε στο 1,2% το πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με το 2,5% κατά το δ'' τρίμηνο του περασμένου έτους.