Σε ισχύ νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank

Σε ισχύ νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank

Από χθες Δευτέρα και έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου αναμένεται να διαρκέσει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφαρμόζει η Alpha Bank με στόχο την αποχώρηση έως και 500 εργαζόμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της εφάπαξ αποζημίωσης και της παροχής τριετούς άδειας μετ'' αποδοχών και καταβολής μέρους της αποζημίωσης στη λήξη της, όπως δηλαδή συμβαίνει στα περισσότερα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης που εφαρμόζουν οι ελληνικές τράπεζες.

Το ανώτατο ποσό αποζημίωσης ορίζεται στις 150.000 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα διατηρήσουν ορισμένα προνόμια στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και παράλληλα θα καλύπτονται ασφαλιστικά από το ομαδικό πρόγραμμα της τράπεζας για δύο έτη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι της τράπεζας με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και εξαιρούνται όσοι προσλήφθηκαν μετά το 2014.

Όπως συνήθως, τα κίνητρα είναι ηλικιακά με μεγαλύτερη προσαύξηση των αποδοχών στο ηλικιακό κλιμάκιο μεταξύ 45-50 ετών. Οι αποδοχές προσαυξάνονται κατά 10% για εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 29 ετών και κατά 25% για εργαζόμενους άνω των 58 ετών.