ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά τις διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά τις διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως 500 εκατ. ευρώ προχωρά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου σε πρόσφατη συνεδρίαση, με στόχο να χρηματοδοτήσει το μεγάλο επενδυτικό της πρόγραμμα σε κλάδους αιχμής, όπως ενέργεια, απορρίμματα και υποδομές, όπου κυριαρχεί το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.

Συνάμα, ο όμιλος εκτός από τη χρηματοδότηση των μεγάλων projects, μέσω αυτού του ομολόγου θα βελτιώσει και τους όρους του προηγούμενου ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει τον Απρίλιο του 2018.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών του στο επενδυτικό κοινό θα διαμορφωθεί το προσεχές διάστημα και μετά από τη λήξη των απαιτούμενων εγκρίσεων, ενώ το χρονοδιάγραμμα θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στις χρηματαγορές.

Η απόφαση για το κοινό ομολογιακό δάνειο πάρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους αλλά και τα στοιχεία της δημόσιας προσφοράς θα περιληφθούν στο Ενημερωτικό Δελτίο που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα τεθούν στη διάθεση του επενδυτικού κοινού.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ισχυρή συμμετοχή σε κορυφαία projects με αιχμή την ενέργεια, τα απορρίμματα, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ μέσω της Τέρνα Ενεργειακή κυριαρχεί στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, όντας ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος ΑΠΕ και ο μεγαλύτερος επενδυτής σε έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Είναι από τους πλέον πολυσχιδείς κατασκευαστικούς ομίλους της ελληνικής (και όχι μόνο) αγοράς, με εντυπωσιακό παλμαρέ απαιτητικών έργων, μεγάλο ανεκτέλεστο και παρουσία πλέον σε 16 χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Συγκαταλέγεται μέσα στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας (ασχέτως κλάδων) με πάνω από 5.000 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά πλέον το 1 δισ. ευρώ! Είναι από τους κορυφαίους ομίλους στο χώρο των κατασκευών, των υποδομών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας κάνει – μέσα στα χρόνια της κρίσης – επενδύσεις πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

Διαθέτει κατασκευαστικό ανεκτέλεστο περίπου 1,8 δισ. ευρώ, έχοντας ηγετική θέση σε σειρά κρίσιμων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, όπως οι υποδομές, η παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, μεταλλείων αλλά και ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.