Σε έκδοση ομολογιακού 200-300 εκατ. ευρώ προχωρά ο όμιλος Μυτιληναίος

Σε έκδοση ομολογιακού 200-300 εκατ. ευρώ προχωρά ο όμιλος Μυτιληναίος

Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού από 200.000.000 ευρώ και έως 300.000.000 ευρώ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Μυτιληναίος, κατά τη από 08/06/2017 συνεδρίασή του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο Χρηματιστήριο. 

Η έκδοση του ομολόγου αναμένεται εντός του Ιουνίου, ενώ η διαδικασία θα ακολουθήσει την οδό της δημόσιας προσφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο του ομολογιακού αναμένεται «να γράφει μπροστά το νούμερο 3», ενώ συμμετοχή ύψους 50 εκατ. ευρώ θα έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). 

Το ομολογιακό θα μετατρέψει το σύνολο του δανεισμού της Μυτιληναίος σε 5ετές δάνειο εφάπαξ εξόφλησης (ballοon), δηλαδή δίχως ενδιάμεσες δόσεις, επιτρέποντας ταυτόχρονα στην εταιρεία να ανοίξει πιστωτικές γραμμές ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Το δάνειο αναμένεται να ξεκλειδώσει μεσοπρόθεσμα τραπεζικές πιστωτικές γραμμές, ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Στην πράξη το ομολογιακό, το μεγαλύτερο που θα έχει εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα από ιδιωτική εταιρεία, στρώνει το έδαφος στην Μυτιληναίος αφενός για να μειώσει τα χρηματοοικονομικά της κόστη, αφετέρου για να συμμετάσχει στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα. 

«Με τη ρευστότητα που θα έχουμε, δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα κανένας στόχος που να τον θέλουμε και να μην μπορούμε να τον χτυπήσουμε», είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.  

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.