ΣΒΑΠ: Κενό γράμμα η παροχολογία χωρίς μεταρρυθμίσεις στην οικονομία

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018, 13:57
-A +A

«Οφείλουμε να προσέξουμε όλοι τα βήματα που θα κάνουμε, επιχειρήσεις και Πολιτεία, ώστε να βαδίσουμε εμπρός και να μην επιστρέψουμε εκεί όπου αφήσαμε την οικονομία να συναντά κατάματα την κατάρρευση και την πτώχευση. Η παροχολογία και υποσχεσιολογία, χωρίς μεταρρυθμίσεις στην οικονομία ώστε να οδηγηθούμε σε μόνιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, είναι κενό γράμμα και πρέπει να το προσέξουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Όπως πρόσθεσε: «Το δυσβάστακτο φορολογικό βάρος σε μια οικονομία που προσπαθεί να αναπνεύσει από τις πρόσθετες υποχρεώσεις όπως είναι τα πλεονάσματα του 3,5%, η έλλειψη χρηματοδότησης και η αισθητά περιορισμένη ρευστότητα δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για τις επενδύσεις και τις δράσεις που έχει ανάγκη η χώρα για να σταθεί σε δικά της πόδια και όχι σε δάνεια πάλι, ώστε να ανταποκριθεί, με αντοχές, σε παροχές και αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

Εκτός όλων αυτών το μείγμα της οικονομίας που συντηρείται με εντελώς απαράδεκτο τρόπο λειτουργεί σε βάρος κάθε πρωτοβουλίας για παροχές με ακάλυπτο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, η κάθε μορφή εργασιακής σχέσης και οι διαδικασίες των απολαβών οφείλουν να στηριχθούν σε υπαρκτά θεμέλια και όχι σε σαθρό οικοδόμημα με αδυναμίες στήριξης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα