Ρουμανία: Η κεντρική τράπεζα «μπλοκάρει» την πώληση της θυγατρικής της ΕΤΕ;

Ρουμανία: Η κεντρική τράπεζα «μπλοκάρει» την πώληση της θυγατρικής της ΕΤΕ;

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας, Banca Nationala a Romaniei (BNR), «μπλοκάρει» την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, Banca Romaneasca, στην ουγγρική OTP, μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τραπεζικές πηγές της χώρας.

Η συναλλαγή είχε εγκριθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ωστόσο για να ολοκληρωθεί το deal θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως και από την κεντρική τράπεζα. Επισημαίνεται δε, ότι η BNR δεν πρόκειται να δώσει την έγκρισή της αν πρώτα η OTP δεν ρυθμίσει ορισμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται τα δημοσιεύματα, η κεντρική τράπεζα έστειλε επίσημη ενημέρωση στην OTP με τη γνωστοποίηση και τις λεπτομέρειες της απόφασης. 

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα είχε συμφωνήσει τον περασμένο Ιούλιο με την OTP Bank για την πώληση της Banca Romaneasca, με τη νέα τράπεζα να βρίσκεται μέσα στις 10 μεγαλύτερες της Ρουμανίας.

Τα ρουμανικά μέσα αναφέρουν, επίσης, ότι στις 2 Μαρτίου 2018, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OTP, Sandor Csanyi, μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2017, είχε αναφερθεί στο ζήτημα της αγοραπωλησίας, εκφράζοντας ανησυχίες για την ολοκλήρωση του deal. Ο Csanyi τόνισε ότι τα στελέχη της τράπεζας στη Ρουμανία βρίσκονται σε συζητήσεις με την κεντρική τράπεζα, ωστόσο ορισμένα ζητήματα παραμένουν άλυτα.