Rolls-Royce: Αναμένει απώλειες 2 δισ. λιρών λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών

Rolls-Royce: Αναμένει απώλειες 2 δισ. λιρών λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών

Η βρετανική Rolls-Royce αναθεώρησε προς τα κάτω τον χρόνο πτήσης των κινητήρων της για το τρέχον έτος, καθώς οι αυστηρότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται επηρεάζουν αρνητικά τις αεροπορικές εταιρείες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πιθανές απώλειες θα αγγίζουν τα 2 δισ. λίρες.

Αυτή η πρόβλεψη ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για απώλειες μεταξύ 900 εκατ. λιρών και 1,55 δισ. λιρών.

Οι ώρες πτήσεις, που αποτελούν το βασικό έσοδο της Rolls-Royce από τις αεροπορικές εταιρείες που καταβάλλουν αντίτιμο ανάλογο με την χρήση των κινητήρων της εταιρείας, εκτιμάται ότι θα βρίσκονται περίπου στο 55% των επιπέδων του 2019, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για 70% τον Οκτώβριο.

Η αναθεώρηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση της Rolls-Royce ότι οι απώλειες για το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερες από το αναμενόμενο και θα διαμορφωθούν στα 4,2 δισ. λίρες.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι η ρευστότητα 9 δισ. λιρών που διαθέτει της επιτρέπει να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Το προηγούμενο έτος άντλησε 5 δισ. λίρες από τους μετόχους και από δάνεια, προκειμένου να θωρακιστεί ενόψει του αβέβαιου ρυθμού της ανάκαμψης.

Σχεδιάζει επίσης να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού αξίας 2 δισ. λιρών και πραγματοποιεί περικοπές δαπανών πάνω από 1 δισ. λιρών με 9.000 απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων.