Reuters: Η Monte Paschi θα απορρίψει την πρόταση της UBS

Reuters: Η Monte Paschi θα απορρίψει την πρόταση της UBS

Επιστολές με προτάσεις από τον Corrado Passera, πρώην τραπεζικό στέλεχος και υπουργό της κυβέρνησης Monti, και από τη UBS, έλαβε η Monte Paschi. 

Η ιταλική τράπεζα δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των προτάσεων,ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας αναμένεται να απορριπτούν οι προτάσεις, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Εκπρόσωπος της τράπεζας αρκέστηκε απλώς στο να αναφερθεί στις επιστολές και όχι στον περιεχόμενό τους, ενώ κανείς εκπρόσωπος της UBS δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο, ούτε και ο C. Passera.

Πηγή αναφέρει επίσης ότι η ιταλική τράπεζα είναι «κοντά» στη δημουργία κοινοπραξίας 8 τραπεζών, η οποία θα εγγυηθεί την αύξηση κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ ενισχύοντας τον ισολογισμό της εταιρείας.

Την κοινοπραξία αναμένεται να απαρτίζουν οι JP Morgan, Mediobanca, Goldman Sachs, Santander, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank και BOFA Merrill Lynch.

Σύμφωνα με την πηγή, οι τράπεζες έχουν δώσει προκαταρκτικά τη συγκατάθεσή τους για την εγγύηση της αύξησης κεφαλαίου, αλλά θα πρέπει η κάθε μία από αυτές να λάβει επίσημη απόφαση, με βάση τις εσωτερικές διαδικασίες.

Η Monte Paschi είναι αντιμέτωπη με «κόκκινα δάνεια», ύψους 50 δισ. ευρώ, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των stress test της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής αργότερα σήμερα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, MarketWatch