Reds: Αναλαμβάνει έργα αξίας 48,3 εκατ. ευρώ στη Μαρίνα Αλίμου

Reds: Αναλαμβάνει έργα αξίας 48,3 εκατ. ευρώ στη Μαρίνα Αλίμου

Σύμβαση ύψους 48,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των έργων στη Μαρίνα Αλίμου υπέγραψε η Reds, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Η σύμβαση περιλαμβάνει την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή του έργου παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης του τουριστικού λιμένα Αλίμου. Επίσης περιλαμβάνει τη χρήση, τη λειτουργία, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των κινητών και /ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και /ή της θαλάσσιας ζώνης της Μαρίνας Αλίμου, για το οποίο ο Παραχωρησιούχος έχει συνάψει την από 13/05/2020 Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. 

Όπως προαναφέρθηκε, το συμβατικό τίμημα που θα λάβει η εταιρεία Reds ως Κατασκευαστής για την εκτέλεση των Εργασιών και την εν γένει εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη Σύμβαση Μελέτης-Κατασκευής, ορίζεται στο ποσό των 48,3 εκατ. ευρώ και θα αναλάβει όλες τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου από τη Σύμβαση Παραχώρησης που αφορούν τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, παρέχοντας σε αυτόν και τις σχετικές εγγυήσεις.

Σημειώνεται πως η Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία θα συμβληθεί στην ανωτέρω σύμβαση με την Reds, αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την εταιρεία, δεδομένου ότι ο μοναδικός της μέτοχος, η εταιρεία Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ έχει ως μοναδική μέτοχο την εταιρεία Ελλάκτωρ ΑΕ, η οποία τελευταία είναι μέτοχος κατά το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Reds. 

Υπενθυμίζεται πως το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου δόθηκε στην εταιρεία Άκτωρ Παραχωρήσεις για 40 έτη, με το συνολικό τίμημα να φθάνει στα 57,5 εκατ. ευρώ. 

Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. Η μαρίνα Αλίμου προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, με στόχο η Μαρίνα Αλίμου να μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα. Τα έργα ανάπτυξης, πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν, επιπλέον, στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.