Πρόταση εξαγοράς της Hellenic Seaways προς την Πειραιώς από Grimaldi

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, 13:38 - Τελευταία ενημέρωση: 15:06
-A +A

Του Γιώργου Σκορδίλη

Πρόταση εξαγοράς της Hellenic Seaways υπέβαλλε προς την Τράπεζα Πειραιώς, ο Όμιλος Grimaldi, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου κ. Εμμανουέλε Γκριμάλντι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκριμάλντι στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαρκελώνη, «έχουμε υποβάλει πρόταση εξαγοράς των μετοχών της HSW που ελέγχει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Ακολούθησε και μια σχετική συζήτηση, αλλά ακόμα δεν έχουμε μια απάντηση από την πλευρά της τράπεζας που συνεχίζει να διαχειρίζεται την εν λόγω εταιρία».

Ο κ. Γκριμάλντι πρόσθεσε ότι διαβλέπει το μέλλον της εταιρίας ευοίωνο εξαιτίας της χαμηλής τιμής των καυσίμων κίνησης των πλοίων, αλλά δεν έκρυψε και την δυσαρέσκεια του για το ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς εδώ και καιρό έχει αρχίσει την αναδιοργάνωση της Hellenic Seaways. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει την συμφωνία για την αναδιάρθρωση των δανείων της εταιρίας, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει και νέο βραχυπρόθεσμο δανεισμό ύψους 13 εκατ. ευρώ, μείωση των επιτοκίων δανεισμού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων για μια επταετία.

Επίσης η ίδια συμφωνία προβλέπει και την κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα