Προς πώληση η κινεζική εταιρεία εναέριων μεταφορών Apex

Προς πώληση η κινεζική εταιρεία εναέριων μεταφορών Apex

Η MBK Partners αναζητά αγοραστή για την Apex Logistics, με την ελπίδα να πετύχει αποτίμηση τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων για την κινεζική εταιρεία εναέριων μεταφορών εμπορευμάτων που έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η MBK, που συνεργάζεται με την Morgan Stanley για την πώληση, εξετάζει ως πιθανούς αγοραστές ομίλους logistics όπως η ευρωπαϊκή DSV, η Expeditors της βόρειας Αμερικής ή η Agility που εδρεύει στο Κουβέιτ, ανέφεραν οι πηγές.

Η Apex, που προσφέρει επίσης θαλάσσιες μεταφορές – με εξειδίκευση στα δρομολόγια του Ειρηνικού ωκεανού – καθώς και υπηρεσίες μεταφορών με φορτηγά και αποθήκευσης, αγοράστηκε από την MBK Partners το 2015.

Χάρη στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων, η Apex αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 120 εκατ. δολάρια φέτος.

Οι πλειοδότες αναμένεται να αποτιμήσουν την εταιρεία 12-15 φορές πάνω από τα βασικά κέρδη της σε μία πιθανή συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι ένα από τα βασικά ερωτήματα της αποτίμησης είναι η βιωσιμότητα αυτών των κερδών μετά το τέλος της πανδημίας.

Οι προσφορές για τον πρώτο γύρο αναμένονται στα μέσα Δεκεμβρίου.